KIMENŐ

Minden nőnek elérhető

E-mail: info [kukac] kimeno [pont] hu   ·   Telefon: +36 20 338-3315

Csoportok és workshopok

Csoportok, képzések és workshopok változatos témákban

Ismeretek, készségek, módszerek, támogatás, közösség

Angol chat klub

Beszélgetés – bátorítás – gyakorlás

Angol beszélgető klub célja, hogy angol nyelvtudásodat fejlesztd, gyakorolj, és beszélj, használd a nyelvet.

Sokan érzik úgy, hogy nehezen szólalnak meg közösségben, nem merik angolul kifejezni magukat, vagy vágynak arra, hogy beszéljenek, szinten tartsák nyelvtudásukat, csak éppen nincsen rá lehetőségük.

Az angol beszélgetős nyelvi klubbokat éppen ezért találtuk ki.

Hétköznapi témákról, szituációs játékokon keresztül könnyed és biztonságos formában angolozhatsz. Nyelvtanár vezetésével, aki nem a hagyományos módon vezeti az órát, hanem a beszélgetést támogatva bíztat, hogy önállóan kommunikálj és, ahogy élő helyzetekben is lenne, ha nem jut eszedbe egy szó, próbáld meg más szavakkal körülírni mondandódat.

Kik vezetik?

Angoltanár: Madarassy Luca (Tudomedu)
Tematika és csoportos gyakorlatok: Kánya Kinga (KimeNŐ)

A klub egy közös csoportos élmény is, amelyben megélheted a sikereket az angoltudásoddal kapcsolatban.

Gyere el és próbáld ki

 JELENTKEZÉS>>>

Hibatréning 

Felszabadító - önismereti tréning nőknek

A hibatréning arról szól, amiről sok változáskezelési, fejlesztő program elfelejtkezik: a hibákból való tanulás feltétele a kudarcok feldolgozásának hatékony módja. Igen, az hibázik, aki csinál valamit. A hibázás nélkül nem tanulunk. Sőt, akkor van értelme a hibának, ha tanulunk belőle.
DE! Ehhez szükség van arra, hogy a hibázást érzelmileg és tudatosan is a helyén tudjuk kezelni. Ne egy eltemetett veszteség vagy szégyenélmény legyen, hanem valóban a fejlődésünket szolgáló tapasztalat.

Mindezt sokszor felnőttkorban újra kell tanulnunk, mert az iskolában, sőt sokszor már korábban is azt tapasztaltuk, hogy hibázni vétek, szakciókat von maga után, és titkolni kell. Ahelyett, hogy hagytak volna minket hibázni, és megtanulni a hibázást feldolgozni, megélni a kudarc fejlesztő oldalát, és levonni a tanulásunkhoz szükséges konklúziókat.

A kudarc ugyanis nem szégyen. A kudarc a sikered alapja. 

A hibák az életünk tanítói. Változtassuk meg a viszonyunkat saját hibáinkhoz, és a hibázás lehetőségéhez. Szabaduljunk fel a kényszeres tökéletes megoldások alól - amire persze folyamatosan törekszünk. 

Hibatréning, ami felszabadít és ahol bátran újraértelmezheted a hibáidat, sőt, biztonságos környezetben hibázhatsz is:-)

TOVÁBB>>>

 Veszteségtérkép workshop 

Mit kezdesz a változásokkal, veszteségeiddel? 
Tárolod, elfojtod, továbbugrasz, az időre bízod? 
A közhiedelemmel ellentétben a veszteségek okán megélt gyászt sajnos az idő nem gyógyítja, csak mélyíti. A negatív érzések háttérbe szorítása pedig rövidtávon hatékony megoldásnak tűnhet, hosszútávon azonban újabb veszteségek megélése esetén ezek az érzések összeadódnak, és egyre erőteljesebben jelennek meg.

A veszteségtérkép workshop a különböző életterületeken tapasztalt veszteségek áttekintésével a megélés és feldolgozás segítéséhez járul hozzá.

Segítő szakemberként ahhoz, hogy másoknak tudjunk segíteni ebben, először önmagunkra kell ránéznünk. Mindannyiunk életében történnek változások, ezért érintettek vagyunk. A segítő szakmában dolgozók különösen, mert ők mások veszteségeinek feldolgozását, változásaik, váltásaik folyamatát is végigkísérik.

A workshop azoknak szól, akik szeretnének rátekinteni a veszteség feldolgozásuk tapasztalataira – áttekintve a megélt veszteségeiket – ezzel másokkal végzett közös munkájuk, tanácsadói tevékenységük során is tudatosabbá válhatnak.

TOVÁBB >>>

Családi kupaktanács workshop

A Családi kupaktanács egy olyan módszer, amit bármikor el lehet kezdeni. Rendszeresen alkalmazva gyökeres változásokat hoz a családi kommunikációban:

- javul a figyelem a családtagok között
- mindenki bátorítást kap a beszédre
- a közös beszélgetésekben minden téma teret kap, ami fontos a családtagoknak
- a problémákról és vitákról lehet biztonságosan beszélni
- teret kap az elismerés és a dicséret a családtagok között
- létrejön az egymásra figyelés rendszeres tere és ideje
- a beszélgetésekben közös megoldások  születnek
- erősödik a bizalom és felelősségvállalás a családtagok között és a közös ügyek iránt. 

A workshop során olyan trükkökkel és módszerekkel fogunk foglalkozni, amelyek könnyen elsajátíthatók, a családi kommunikációt viszont a kupaktanács során és a hétköznapokban is nagyon hatékonnyá teszik a bizalom és a közös felelősségvállalás segítésével. 

Próbáljátok ki a családdal és rögtön érezni fogjátok, hogy a Családi kupaktanács módszer segítségével sokkal nyugodtabbá, őszintébbé és sikeresebbé válik a családi együttműködés és gondolkodás. 

TOVÁBB>>>

 

 

Minden nőnek jár KimeNŐ! Neked mire van szükséged a kimenődön?