Szülésnap – beszélgetés császármetszés után

Beszélgetés, feldolgozás, megosztás arról, amit érzünk, amit megéltünk akkor és most. Sokan tapasztaljuk, hogy a császármetszés után nincs átmenet a várandósság és a gyermek megölelése között – csak az űr, amivel magunkra maradunk. 
Az üresség mellett pedig ott van az önvád, a bűntudat, a hiány. a szomorúság – a gyermekünkre nézve pedig az öröm, a hála, a boldogság. Hogyan lehet ezeket a szélsőséges érzéseket megélni, átalakítani, feldolgozni?
A csoportban a császármetszés tapasztalatát, és az azt követő – sokszor tabusított – érzéseket is meg tudjuk beszélni.Jól esik kibeszélni, megélni azt, hogy nem vagyunk egyedül.

Az esemény a KimeNŐ és a Császárvonal közös szervezésében valósul meg.

Mondd el. Oszd meg. Nők között.

A csoport nem terápiás csoport. Célja, hogy tapasztalatokról, megélésekről beszéljünk vezetett és biztonságos körülmények között támogató közösségben.

ÁPRILISI TÉMÁNK: Testünk – lelkünk felépülése
Vendégünk: Horváth Éva, a Sétával a szülés és születés minőségéért kezdeményezés szervezője, haptonómiát alkalmazó perinatális szaktanácsadó, sportrekreátor, mozgásfejlesztő, érintés terápiával foglalkozó szakember, aki a test komplex működése és a lelki és testi folyamatok kölcsönhatása szempontjából segíti a nőket császármetszés után – életkori sajátosságok szerint és a többféle módszertannal. Izgalmas beszélgetésünkre várunk császármetszés előtt, vagy után.
Várunk 2019. április 26-án 17.00-19.00 között.
Helyszín: Szent István park 16. Kapucsengő: 1
Részvételi díj: 800 Ft / fő
Bejelentkezés: kanyakinga@kimeno.hu

JANUÁRI TÉMÁNK: FELKÉSZÜLÉS ELŐSZÖR, MÁSODSZOR…
Sokan választják a császármetszést, sokan – főleg az első szülés előtt – hallani sem akarnak róla. A szülésfelkészítőkön sem foglalkoznak ezzel sokat – pedig a traumát, a nehezen feldolgozható helyzeteket általában a váratlan fordulatok okozzák, amelyekre a nők nem voltak felkészülve. Sokan második, harmadik szülés előtt már sokkal felkészültebben indulnak el – bár bíznak abban, hogy “most majd sikerülni fog” szülni, mégis nyugodtak, mert ha császármetszéssel végződik a szülés, akkor sem éri őket váratlan helyzet. Hogyan lehet jól felkészülni?
Erről beszélgetünk január 18-án 17.00-19.00 között.
Várunk.

Korábbi alkalmak:

2018. december: Önerősítés császármetszés után – itt olvasható >>>

2018. november: Bűntudat és félelmek – itt olvasható >>>

Fotókat készítette: Babakukk Szülésfotó