Mi a „10 nap önmagamért” és mit kell tudnod róla?

Szeretnék 10 nap alatt rendet a lelkemben!

A „10 nap önmagamért”

egy olyan egyedi élmény- és önismereti napló, melynek segítségével
alig több, mint egy hét alatt rendet tehetsz a lelkedben és végre boldog lehetsz.
 • Egyénileg elvégezhető, napi 1 leckéből álló, mindössze 10 napos program;
 • segít egyetlen problémára fókuszálni és azt megoldani;
 • ha követed a lépéseket, a legkilátástalanabb helyzetből és képes leszel kijutni;
 • nem igényel semmilyen előképzettséget;
 • minimális lelkizős „rizsa”, maximális gyakorlatiasság;
 • bizonyítottan „működő és hatékony” módszertan;
 • segítségével lecsökkentheted egy problémával kapcsolatos tépelődés és rágódás idejét;
 • megtanít végre NEMET mondani a számodra nem előnyös helyzetekben;
 • a könyv mellé egyéni konzultáció is jár ajándékba a könyv szerzőjével és a KimeNŐ megálmodójával, Kánya Kingával, aki segít Neked abban, hogy a programot minél eredményesebben végezhesd el és lépésről lépésre haladva rend legyen a lelkedben!

Miért van szükséged Neked, mint nőnek a „10 nap önmagamért” élmény- és önismereti naplóra és programra?

A “10 nap önmagamért” élmény- és önismereti napló ötlete akkor fogalmazódott meg bennem, amikor a nőknek tartott tréningek és egyéni tanácsadások során észrevettem, hogy a nők rendszeresen szinte UGYANAZOKBA AZ AKADÁLYOKBA ütköztek.

Magukról alkotott NEGATÍV VÉLEMÉNYÜK KÍSÉRTETIESEN HASONLÍTOTT EGYMÁSRA. Magukkal, mint nőkkel szembeni ELŐÍTÉLETEIK és az, hogy már-már önpusztító módon akartak TÚLTELJESÍTENI és “túlmegfelelni”, szinte kivétel nélkül jellemző volt rájuk.

Függetlenül attól, hogy milyen területen dolgoztak, milyen korosztályhoz tartoztak, milyen végzettségűek voltak, vagy mi volt a családi állapotuk…

Azt is láttam, hogy sajnos, mi nők nagyon nehezen tudjuk megfogalmazni saját erősségeinket, jó tulajdonságainkat.

„Mivel már kislányként is nagyon sok külső elvárásnak kell megfelelnünk, felnőtt nőként sokszor nehezen tudjuk a problémás helyzeteket objektíven értékelni és felismerni, hogy saját, vagy mások igényeinek akarunk-e megfelelni? Így vagy a szőnyeg alá söpörjük, vagy túldramatizáljuk a problémát.

Így jutottam el oda, hogy kidolgozzam a “10 nap önmagamért” módszertanát, melyben egy olyan folyamaton vezetlek végig, amelyeknek végére szembe tudsz nézni a problémáddal és erősebbnek, jobbnak, elégedettebbnek érzed magad.

Fontos, hogy rangsorolni tudj a problémák között – ehhez is kapsz segítséget -, és egyszerre csak eggyel dolgozz. A “10 nap önmagamért” egy-egy példányát ezért érdemes külön-külön akadályok leküzdésére felhasználni.

Élmény- és önismereti naplód ízig-vérig nőcisre terveztem, hiszen:

 • kinézete esztétikus, szemet gyönyörködtető;

 • különleges design, nem kirívó, harsogó színű;

 • mérete nem feltűnő, bármelyik női táskában elfér, így bárhová magaddal viheted;

 • a kihajtató oldalakon bonyolultabb táblázatok is kitölthetők;

 • akár ceruzával is írhatsz bele;

 • tartalmaz egy könyvjelzőt, motiváló felirattal;

 • hátuljában megtalálod KimeNŐ kártyádat, mely aranyat ér a lelkednek.

„Fontos, hogy meg tudjuk élni nőiességünket. A „10 nap önmagamért” élmény- és önismereti napló ebben is segít. Külalakjának megtervezésekor is az volt a szempontom, hogy nekünk, nőknek mindenestül megfeleljen.”

Félek belekezdeni a „10 nap önmagamért” programba. Mi van, ha…

Ez a program nem elsősorban a kreativitásról szól. 10 nap alatt az életedet legalább 10 féle szempontból fogod áttekinteni és legalább 10 féle ötletet fogsz kapni arra, milyen „erőforrásokat” tudsz felfedezni magadban és a környezetedben. Az erőforrások közül a kreativitás csupán egy a sok közül. A problémád megoldásához most sokkal fontosabb, hogy nyitott és kíváncsi legyél – önmagadra:-)

Nem kell regényírói affinitással rendelkezned ahhoz, hogy a „10 nap önmagamért” programot sikeresen elvégezd. Azt azért jó, ha tudod, hogy az élmény- és önismereti naplót úgy szerkesztettem meg, hogy te kénytelen legyél összeszedni a gondolataidat és érzéseid. Az írásnak ilyenkor nagyon fontos szerepe van: amíg fejben sokszor gyorsan és felületesen gondolunk át egy helyzetet, vagy egy minket érintő kérdést, addig a leírás közben konkretizáljuk gondolatainkat, pontosítjuk az érzéseinket. Önmagunk számára is letisztázzuk az adott helyzetet. A 10 nap alatt nem az a lényeg tehát, hogy rengeteget írj, hanem az, hogy a rendelkezésre álló helyre jól átgondolt és pontosan megfogalmazott gondolataid, érzéseid kerüljenek.

Igen, közösen sokszor könnyebb nekirugaszkodni egy lelkileg kényelmetlen feladatnak. Kezdjétek el együtt a programot egy barátnőddel. A 10 nap alatt nem szükséges minden nap együtt ülnötök az önismereti napló fölött, az viszont nagyon inspiráló lehet, ha megosztjátok egymással a saját gondolataitokat, érzéseiteket, felismeréseteket egy-egy nap végén, és tudtok egymásnak visszajelzést adni – segíteni ezzel egymás önismeretét is. 🙂

A 10 nap önmagamért programot bárhol elvégezheted. Az élmény- és önismereti naplót éppen azért találtam ki, hogy az ország bármely pontján élő nők kézzelfogható segítséget kaphassanak önmagukkal kapcsolatos kételyeik tisztázásához. Az élmény- és önismereti naplóhoz járó KimeNŐ kártyával igénybe vehető tanácsadáson pedig online formában is részt tudsz venni.

A 10 nap önmagamért programot rejtő élmény – és önismereti napló egy kis és diszkrét könyvecskébe rejtett óriási tartalom. A napi 30 percet, amit magadra szánsz 10 napon keresztül érdemes zavartalan környezetben, önmagadra fókuszálva tölteni. Érdemes olyan helyen és időben foglalkozni vele, amikor van lehetőséged meghallani a saját gondolataidat. Ez azonban nem mindig egyszerű megteremteni, főleg, ha másokkal élünk együtt, akik nem is igazán vannak hozzászokva ahhoz, hogy elvonulunk saját időt teremtve magunknak.

Javaslatom: ne várd, meg, hogy mások alakítsák ki neked az önmagadra szánható 30 percet.

A programot úgy építettem fel, hogy a lendületed, amivel elkezded a 10 nap alatt folyamatosan megmaradjon. Általában nem a rendszeresség a kulcskérdés, hanem, hogy meg tudjuk-e őrizni azt a lendületet több napig, hátig, vagy akár hónapig, amivel elkezdünk egy tevékenységet. Ezért nem is az a lényeg, hogy rendszeresen, hanem hogy egy lendületes ritmusban haladj a programban. Ha egy zeneművet hallgatunk, amelyben nem tartják a ritmust ( a titi-kből tá-k, aztán táá-k lesznek) kezdjük elveszíteni a figyelmünket. Az önmagunkra figyelésnek is van egy ritmusa, amelyek itt a napok – és ha ezek több napossá, vagy hetessé válnak, akkor az önmagunkra fordítható figyelmünket veszítjük el.

Tehát ne a rendszerességet, hanem a ritmust várd el magadtól – így könnyebb lesz.

A halogatás rendszerint nem a probléma, hanem egy tünet. Nem érdemes tehát úgy gondolkodnod magadról, hogy “halogatós” vagy. Inkább tekints erre a könyvre úgy, mint egy lehetőség: megfigyelni magadban azt, hogy milyen ellenérvek, ellenérzések jelennek meg benned akkor, amikor éppen a napi 30 percedet kezdenéd el. A könyv legvégén van egy jegyzetoldal – érdemes ezeket mindig feljegyezni. A tizedik nap végén pedig kapsz egy összkép

Milyen konkrét helyzetekben segített már a „10 nap önmagamért” program? Magadra ismersz?

A könyv már segít is abban, hogy 10 napig elkezdj legalább 30 percet saját magad letisztázására és magadra való reflektálásra szánni. Ha ez megvalósul, már folytathatod is a KimeNŐ Online Tervezővel (ami már része a Sorsfordító csomagnak is) és rendszeressé teheted az én-időt magadnak.

A saját céljaid letisztázásában is sokat segít ez a könyv. Elsősorban azzal, hogy segít meghallani a saját gondolataidat azáltal, hogy segít átgondolni és tudatosítani környezetedből érkező – sokszor már belsővé tett –  elvárásokat és a saját belső szükségleteidet és céljaidat. Ezzel fel is szabadít – mert egy helyzetre való ránézéssel  letisztázódik a valóság.

A biztonságra való törekvés sok emberben egy nagyon erős megtartó erő – még akkor is, ha érzik, ezzel letérnek saját boldogságukhoz vezető ösvényről. A változtatástól pedig sokszor azért is félünk, mert azt hisszük, ennek hamar és mindent kiforgató módon kell megtörténnie. Pedig a saját folyamatainknak is időt kell adnunk – rájönni, mennyi időre van nekünk szükségünk a változtatáshoz, milyen fokozatosság az, amiben haladnunk kell. A Könyv segít megfogalmazni a víziót és az oda vezető utat – ugyanakkor nem hagyja figyelmen kívül a saját tempót, aminek kialakításában is segít azáltal, hogy sok irányból segít önmagadra reflektálni.

A munka és család összehangolása az abban résztvevők együttműködése és bevonása nélkül nem megy. De hogy miben, mikor és hogyan vonjuk be őket? Ez akkor derül ki, ha már átláttuk a változás szerepét a saját életünkben. 10 nap alatt ezzel kapcsolatban is letisztázhatod a gondolataidat, rendet tehetsz a lelkedben.

A 10 nap önmagamért program abban tud segíteni, hogy életed különböző területeire rátekints, és el tudd választani milyen területeken vannak erősségeid, milyen területek töltenek fel és hol vannak azok az erőforrások, amelyeket használhatsz. Az élmény- és önismereti napló minden napja újabb szempontot és megközelítést ad ahhoz, hogy átlásd a jelenlegi helyzetedet és értékeidet, és eszközöket, módszereket ad a továbblépéshez.

Kisgyerekes anyaként nehezen tudjuk elképzelni, hogy jó anyák lehetünk akkor is, ha magunkkal is foglalkozunk. Pedig hidd el, ez a kulcsa annak, hogy a többieknek is adni tudj – annyit, és úgy, ahogy te tudsz ahelyett, hogy az elvárásoknak akarj mindenáron megfelelni. Napi 30 perc még két kisgyermek mellett is belefér az idődbe – és hidd el, utána teljesen új perspektívából fogod látni a jelenlegi helyzetedet.

A könyv abban segít, hogy kis lépésekben fokozatosan tudj változást kialakítani az életedben. 10 nap, naponta 30 perc és teljesen újragondolhatod a jelenlegi helyzetedet, rendet tehetsz a jelenlegi belső zűrzavarban. Kapsz egy keretet (kérdésekkel, feladatokkal a napi témákkal kapcsolatban), amelyek segítenek letisztázni gondolataidat, érzésedet. A kártyához járó egyéni tanácsadáson pedig a 10 nap általad kialakított felismeréseit rendszerezzük, amelynek eredménye: az irányok letisztulása, a továbblépési lehetőségek megfogalmazása.

A lényeg: ne akarj mindent egyszerre megváltoztatni, lehet hogy az első 10 nap végére azt fogod átlátni, milyen formán tudsz rendszeresen feltöltődési időt kialakítani magadnak. De ha ez megvalósult, már teljesen új energiával tudsz a további témákkal foglalkozni. A 10 nap önmagamért programot többször is elvégezheted az éppen aktuális témádra vonatkozóan.

Miben más a „10 nap önmagamért”, mint más önsegítő könyvek?

„Azt hiszem, ettől különlegesen hatékony a módszerem, az önálló munka és a szakértővel történő konzultáció kombinációjától.”

A “10 nap önmagamért” Élmény- és önismereti napló a KimeNŐ START programom rövid, önállóan is elvégezhető verziója. Fontosnak tartom elmondani, hogy ugyan Te írod a naplót és végzed a feladatokat, MÉGSEM HAGYLAK EGYEDÜL.

A könyvhöz konzultációs lehetőség is tartozik! Ha elakadsz, segítek keresztüljutni az akadályon.

“10 nap önmagamért” Élmény- és önismereti naplót KimeNŐ Kártya melléklettel láttam el, amely egy egyéni tanácsadást tartalmaz.

„Használd” tizenöt éves, nőkre szakosodott önismereti, tréneri és szociológusi tapasztalataimat

 • a program elején,
 • ha  elakadsz,
 • a program végén összegzésként,
 • vagy akár mindhárom esetben

azért, hogy végre rend legyen a lelkedben az életed egy vagy több területén!

Kicsoda Kánya Kinga, a „10 nap önmagamért” írónője?

Kánya Kinga vagyok, szociológus, tréner, önismereti tanácsadó, három gyermek édesanyja.

Nőként, anyaként, társként és segítőként is folyamatosan szembesülök a női lét szépségeivel és kihívásaival. Szenvedélyesen keresem az összefüggéseket az életünkben és imádok olyan módszereket készíteni és más nőknek átadni, amelyek megkönnyítik életünket, boldogabbá teszik lelkünket.

Hiszem, hogy a változás – jó, vagy rossz – életünk természetes dinamikájának része. Így, ha életünkben nehézség adódik, NE GONDOLJUK AZT, HOGY NEM STIMMEL VELÜNK VALAMI!

„A probléma nem betegség! A megfelelő eszközök és módszerek ismeretében megtalálhatjuk a megoldást, a kiutat, a kimeNŐt.”

KimeNŐ – Neked is jár! De miért?!

A KimeNŐ Program egyéni és közösségi élmény- és önismeret egyben.

A KimeNŐ egy program nőknek, amit azért dolgoztam ki, mert annyira ritkán van lehetőségünk arra, hogy önmagunkra érdemben időt szánjunk, akár pihenés, akár tanulás, vagy tartalmas és örömteli együttlétek, közösségi találkozások formájában, hogy nem is tudjuk mennyiféle dolgot jelenthet a kimenő számunkra.

„A KimeNŐ segít Neked abban, hogy visszatalálj önmagadhoz, meghalld a belső hangod, ami iránymutatást ad a boldog élethez.”

 • KILÉPÉS a nem működő rutinokból és a káoszból;
 • KILÁTÁS az új lehetőségekre;
 • SZABADSÁG a saját idő megteremtésének lehetőségével;
 • KIKERÜLÉS egy helyzetből;
 • KISZABADULÁS a hétköznapi mókuskerékből;

 • FELSZABADULÁS a félelmek és blokkoló önelvárások alól;
 • ÚJ LENDÜLET az életedhez!

Neked éppen most melyikre van szükséged?

CHOOSE

Your Plan

Price

Disk Space

Databases

Domains

Domains

Users

10 nap önmagamért START CSOMAG

60% kedvezménnyel

AKCIÓ

3.990 Ft

12.480 Ft helyett


A START csomagot akkor ajánlom Neked, ha úgy érzed, képes vagy szinte teljesen egyedül, minimáls segítséggel megújulni, életeden jó irányba változtatni. Segítek elindulni az úton, vagy továbblendíteni, ha elakadsz, de a munka oroszlánrészét egyedül kell elvégezned. 

1. 10 nap önmagamért élmény- és önismereti napló (értéke 4.990 Ft)


2. START CSOMAG

(összértéke 7.490 Ft), mely tartalmazza:

1 alkalom konzultáció a KimeNŐ kártyádon (értéke 6.000 Ft);

Kiszállítási díj (értéke 1.490 Ft).Pricing Table Plugin

A START CSOMAG TARTALMA

A SORSFORDÍTÓ CSOMAG TARTALMA

A PRÉMIUM CSOMAG TARTALMA

A kedvesednek ezt fogod mondani:

„Drágám! Elhatároztam, hogy befejezem a nyavajgást/tépelődést … miatt. Tudom, hogy Te is aggódtál már értem, mert semmi másra nem tudtam odafigyelni, csak … -ra. Szívesebben beszélgetnék Veled inkább arról, hogy mi legyen a következő közös programunk, ezért kipróbálok egy hatékony módszert, ami segít a problémámra fókuszálni és nagyon gyorsan túllenni rajta. Kérlek, támgass ebben.”

A gyerekednek ezt fogod mondani:

A gyerekek különösen szeretik a kis méretű tárgyakat, mert azokról automatikusan azt gondolják, hogy gyerekeknek készültek. Pláne, ha még rajzolásra alkalmas üres helyek is vannak benne. Az élmény- és önismereti napló témái közül sokról velük is beszélgethetsz. „Kicsim, anyának most 10 napon át lesz egy kis házi feladata. Amíg Te csinálod a tiéd, addig én is az enyém, utána pedig megbeszéljük, ki mit olvasott.”

A munkatársadnak ezt fogod mondani:

Ha csak az ebédszünetben van időd arra, hogy nyugodtan az élmény-és önismereti naplóddal foglalkozhass, akkor mondd azt, hogy hogy egy önismereti- és készségfejlesztő programot végzel el éppen, amire minden nap meghatározott időt kell szánnod. Nem kell mindent mindenkinek elmondani – ez azonban elég egzakt és szakmai megfogalmazása a 10 nap önmagamért programnak ahhoz, hogy tiszteletben tartsák.

Saját magadnak ezt fogod mondani:

Hát igen – mindig attól tartunk, hogy mások nem támogatnak minket. Sokszor azonban nagyobb falat az önmagunkban lévő ellenállás leküzdése. Amikor magadban bizonytalanodsz el, lapozz vissza, olvass bele a pár nap alatt összegyűjtött gondolataidba, és engedd meg magadnak hogy átérezd: napról, napra lépéseket teszel előre. És ezek a lépések már megtörténtek – visszavonhatatlanul. Minden kis lépés eredménye már a téged gazdagít.

Tudtad, hogy, ha két egyforma csomagot rendelsz, a harmadikat ajándékba kapod?

Vágj bele a számodra két legfontosabb nővel együtt, és egyikőtök csomagja a háromból az én ajándékom!

Jelenleg üres a bevásárlókosár.

Vásárlás folytatása