KIMENŐ

Minden nőnek elérhető

E-mail: info [kukac] kimeno [pont] hu   ·   Telefon: +36 20 338-3315

Veszteségtérkép workshop

Te mit kezdesz a változásokkal, veszteségeiddel? 
Tárolod, elfojtod, továbbugrasz, az időre bízod? 
A közhiedelemmel ellentétben a veszteségek okán megélt gyászt sajnos az idő nem gyógyítja, csak mélyíti. A negatív érzések háttérbe szorítása pedig rövidtávon hatékony megoldásnak tűnhet, hosszútávon azonban újabb veszteségek megélése esetén ezek az érzések összeadódnak, és egyre erőteljesebben jelennek meg.

A veszteségtérkép workshop a különböző életterületeken tapasztalt veszteségek áttekintésével a megélés és feldolgozás segítéséhez járul hozzá.

A veszteségeink feltérképezése segít abban, hogy tudatosítsuk életünkre gyakorolt hatásukat és az érzelmeket, amelyek kötődnek hozzájuk

A workshop azoknak szól, akik szeretnének rátekinteni a veszteség feldolgozásuk tapasztalataira – áttekintve a megélt veszteségeiket. A veszteségekhez sokszor negatív érzések kötődnek, ezért a bennünk rejlő felismerések, fejlődési lehetőségek is rejtve maradnak számunkra. Amikor feltárjuk őket rájövünk, milyen sokszínű tapasztalatot hoztak az életünkbe, hogyan erősítik meg az élethez, a örömhöz való viszonyunkat. A veszteségtérkép ezért egy nagyon izgalmas önismereti utazás is, amely egyéni és a kollektív tapasztalatokat segít megfogalmazni. 

Ajánlom még segítő szakembereknek, mert ahhoz, hogy másoknak tudjunk segíteni ebben, először önmagunkra kell ránéznünk. Mindannyiunk életében történnek változások, ezért érintettek vagyunk. A segítő szakmában dolgozók különösen, mert ők mások veszteségeinek feldolgozását, változásaik, váltásaik folyamatát is végigkísérik.

A veszteségtérkép elkészítése mindenkinek hasznos és tanulságos

„Így összeszedve, a veszteségeimre nem egy nagy halom fájó kudarcként gondolok, hogy néhányra közülük, így újra rájuk gondolva már máshogy tekintek, kaptam és adtam együttérzést, oldódott ezzel is a jövőben történő veszteségekre való gondolás szorongató érzése.” – írta az egyik résztvevőnk.

A veszteségeink is mi vagyunk, minden veszteségünkben benne van a fejlődésünk lehetősége.
„Ami még egy teljesen új megközelítés számomra, hogy ha veszteség, akkor valamiért fontosnak kellett lennie, érdemes meggyászolnom, hogy meg
születhessen a hála, hogy életem része volt. Ha nem így teszek az olyan mintha kiradíroznám, de akkor az vagyok aki lehetnék?”

Miért döntöttem úgy, hogy elindítom a workshopot?
Azt látom, hogy a veszteségeink megéléséből származó, az életünkre vonatkozó üzeneteket sokszor nem vesszük eléggé komolyan. Sokszor inkább hárítjuk – mert a negatív érzések megélésével jár. Ezzel azonban éppen azt a lehetőséget vesszük el magunktól, hogy a megéléssel gazdagodjunk és a feldolgozás valódi erejét megtapasztaljuk. Ebben szeretnék segíteni a workshoppal, amely nem egy veszteség feldolgozó csoport, hanem egy az életünkben megélt veszteségeket, tapasztalatainkat, megélési stratégiáinkat, a feldolgozás mértékét áttekintő alkalom.


A Napfogyatkozás Egyesületben végzett munkám során a halál utáni gyász feldolgozását segítő csoportokat vezetek. Személyiség és készségfejlesztő trénerként sokféle területen fejlesztek szakembereket. A csoportos és egyéni fejlesztő munkám során alakítottam ki a workshop tematikáját.

Nagyon örültem, hogy a résztvevők is megerősítették, hogy a veszteségeink feldolgozását segítő rendszerező módszerre szükség van:
„Egy gyakorlatias eszközt reméltem, ami hozzásegít a tisztánlátáshoz. Egy egyszerű , letisztult szemléletet, amit építően használhatok. Pontosan ezt kaptam.”

Várlak szeretettel: Kánya Kinga (gyászfeldolgozó csoport vezető, tréner)

Következő időpont: 2018. március 10. 9.00-14.00
Helyszín: 1055, Budapest, Szemere u. 21. 

Maximális létszám 8 fő
Részvételi díj: 6000 Ft 
Jelentkezési lap >>> 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdyPF11IHlcbuWorzmYQXbFApa0yQfWUbyOT_0P_rkJCHEWNg/viewform