szakemberek

Makai Adrienn

Pszichológus

Ahogy az élet sokszor fájdalmas útján haladunk, sohasem szabad elfelejtkeznünk bámulatos ellenálló és túlélőképességünkről. Ahogy egész erdők leégnek és újra nőnek, ahogy telet követ tavasz, úgy rendezte el a természet azt is, hogy felülemelkedjünk minden szenvedésen. Bátorság kell ahhoz, hogy ebben higgyünk. És bátorság ahhoz is, hogy ma éljünk, és ne halogassuk terveinket a homályos, bizonytalan jövőbe.” (Judy Tatelbaum)

Pszichológus diplomámat 2005-ben, tanácsadó szakpszichológus diplomámat 2010-ben szereztem az ELTE-n. A Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél 2016-ban kaptam jogosultságot az autogén tréninggel való munkára. Jelenleg a meditációs-imaginációs képzés (MRSzE) szupervíziós befejező szakaszát végzem. 2019-ben végeztem el a Napfogyatkozás Egyesület gyászcsoportvezető képzését.

2005 óta dolgozom pszichológusként. Főállásban jelenleg óvodákban dolgozom, ahol munkám hangsúlyos részét adják a szülőkonzultációk: főként nevelési kérdésekkel és a családok életét érintő nagyobb élethelyzeti változásokkal kapcsolatban. Emellett felnőtteknek egyéni pszichológiai konzultációkat tartok személyes és online formában.

Hiszem, hogy az ember képes a fejlődésre, ha vállalja a felelősségét, és kész tenni is érte. Hiszem, hogy mindenki képes megtalálni saját válaszait, megoldásait, erőforrásait. Hiszem, hogy mindig van döntési lehetőségünk abban, hogy hogyan éljük az életünket. Hiszem, hogy az ember életében többször is adódhat olyan helyzet, amikor egy megtartó, segítő kapcsolatból sokat profitálhat – ezt saját személyes utamon is megtapasztalom újra és újra.

A közös munka néhány lehetséges kiindulópontja:

  • ha hatékony relaxációs eszközt (autogén tréning) keres a mindennapi stresszhelyzetek, feszültségek kezeléséhez, enyhébb szorongás testi-lelki tüneteinek enyhítéséhez, életminőségének javításához
  • ha nehéz élethelyzettel, fájdalmas veszteséggel kell megküzdenie,
  • ha szeretné felfedezni és mobilizálni külső és belső erőforrásait,
  • ha bővíteni szeretné önismeretét, közelebb szeretne kerülni tettei, gondolatai, érzései megértéséhez
  • ha önértékelésével, önelfogadásával kapcsolatos kérdések foglalkoztatják
  • ha életvezetési nehézségeiből, elakadásaiból szeretne továbblépni…

Találkozásaink során arra törekszem, hogy elfogadó, empatikus légkört teremtve, teljes figyelmemmel legyek jelen. Szakmai és emberi tudásom legjavából igyekszem meríteni, hogy biztonságban érezhesse magát a közös munka során.

Ha úgy érzi, megtisztelne bizalmával, és az úton egy darabon kísérőjéül fogadna, szeretettel várom megkeresését.

Makai Adrienn
tanácsadó szakpszichológus
Elérhetőségek: [email protected]; 06/30-8266143
A személyes konzultációk helyszíne: KimeNŐ (Bp., XIII. ker., Szent István park 16.)