Uncategorized

Családi kupaktanács e-book

A Családi kupaktanács egy olyan módszer, amit bármikor el lehet kezdeni. 
Rendszeresen alkalmazva gyökeres változásokat hoz a családi kommunikációban:

– javul a figyelem a családtagok között,
– mindenki bátorítást kap a beszédre,
– láthatóvá válik, hogy ki mivel járul hozzá a közös feladatokhoz,
– a problémákról és vitákról lehet biztonságosan beszélni,
– teret kap az elismerés és a dicséret a családtagok között,
– létrejön az egymásra figyelés rendszeres tere és ideje,
– a beszélgetésekben közös megoldások  születnek,
– a megoldások  kidolgozásában mindenki részt vesz, ezért a betartásában is sokkal inkább felelősnek érzi magát. 
– erősödik a bizalom és felelősségvállalás a családtagok között és a közös ügyek iránt. 

Ingyen elküldjük neked a Családi kupaktanács e-bookot, hogy a családi eseményeket,  a hétköznapi munkamegosztást és a közös ügyeket már ennek segítségével tervezhessétek és beszélhessétek meg:-)

TANULD MEG A KUPAKTANÁCS MÓDSZERT! GYORS, EGYSZERŰ ÉS HATÉKONY MÓDJA ANNAK? HOGY MÁSKÉPP KEZDJETEK BESZÉLGETNI EGYMÁSSAL.

Családi kupaktanács workshopon minden trükköt elsajátíthatsz, hogy jól tudjátok használni a kupaktanácsot. 

Töltsd le az e-bookot és kezdjétek el. 

A sikeres családi tervezés és döntéshozatal speciálisan magyar családokra kidolgozott módszere, a „Családi kupaktanács” meglepően jól működik akkor is, amikor a család minden tagja számára ideális nyaralást kell megtervezni.

LETÖLTÖM

Fontos, hogy tudd: ezt a szemléletet mindenkinek tanulnia kell. A Családi kupaktanács lányege, hogy együtt haladtok ezen az úton. Annak ellenére, hogy fiatalokkal, felnőttekkel 15 éve vezetek csoportokat, csoportos döntéshozatali folyamatokat és partnerség alapú együttműködéseket, a mi családunkban is folyamatosan tanultuk meg a kupaktanácsozást.

Hogyan készülj fel ezekre a helyzetekre?

  • Kis sikerekben erősítsétek meg egymást: sokszor az a tény, hogy már leültetek közösen másképp megbeszélni egy közös témát, önmagában nagy előrelépés 
  • A figyelmet is tanuljuk – közösen: a gyerekeink az iskolában arra szocializálódnak, hogy alkalmazkodjanak, és az aktív figyelem (meghallgatjuk egymást, kérdezünk, én-üzenetekkel kommunikálunk, engedélyünk van másképp gondolni, érezni, és ezt kifejezhetjük) eszköztárat is fejlesztjük ezzel a módszerrel. Legyünk egymással türelmesek.
  • A felnőttek ugyanazokban az oktatási intézményekben szocializálódtak, mint most a gyerekek – magatokkal is legyetek türelmesek. Ha úgy érzed, hogy valami nem úgy sikerült, ahogy terveztétek, vagy nem jutottatok a végére a témának – hangosítsd ki, hogy meddig jutottatok, adjatok egymásnak elismerést és folytassátok később.
  • A családi kupaktanács egy fórum, ami sok családban másképp, vagy egyáltalán nem létezett korábban. Sokszor a gyerekek felismerik a lehetőséget benne arra, hogy témákat hozzanak be és ha kérik, hogy legyen nagyon fontos, hogy ha éppen nincs időd akkor, együtt beszéljétek meg, hogy mi a legközelebbi időpont, amikor meg tudjátok tartani. Ne essetek ki a ritmusból.